Новини
Кримінал

Видавши себе за соцпрацівниць, шахрайки виманили в пенсіонерки 20 тисяч гривень

4 березня до Дунаєвецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Блищанівка невідомі особи, видаючи себе за соціальних працівників, шахрайським шляхом заволоділи коштами 85-річної пенсіонерки.
Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що в обідню пору до пенсіонерки прийшло дві жінки, які представилися соціальними працівниками. Шахрайки одразу увійшли в довіру до старенької та почали цікавитись проблемами, які її турбують. Під час розмови жінки розповіли господині, що зараз в країні розпочинається грошова реформа і найближчим часом грошовою одиницею нашої держави буде євро.
Почувши таку новину, пенсіонерка почала перейматися, що через свій вік та стан здоров’я вона не в змозі їхати до райцентру та міняти гроші. Тоді псевдосоцпрацівниці запропонували їй допомогу. Довірлива бабуся віддала шахрайкам 20 тисяч гривень, а ті дали їй заклеєний конверт з обіцяними євро.
Коли пенсіонерка вирішила перерахувати гроші то побачила, що у конверті складений чистий папір. 
Про подію вона відразу повідомила в поліцію.

Встановлюються всі обставини події, відомості про яку внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Автор: Тетяна Новак