Новини
Політика

Забудовники сплатять до бюджету міста Хмельницького більше чотири мільйони гривень

Законодавством визначено, що замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.

На виконання вимог законодавства на початкових стадіях будівництва між міською радою та його замовниками укладаються договори, згідно яких останні беруть на себе обов’язок в обумовлений строк сплатити кошти на розвиток інфраструктури міста Хмельницького.

Проте, нерідко трапляється так, що по завершенню будівельних робіт замовники нехтують своїм зобов’язанням сплатити пайовий внесок.

Реагуючи на ці порушення, Хмельницька місцева прокуратура за активної співпраці із міською радою, у порядку представництва продовжує відстоювати інтереси територіальної громади міста, порушені  недобросовісними забудовниками, та шляхом звернення до суду вимагати стягнення до бюджету коштів пайової участі.

«У поточному році місцевою прокуратурою заявлено 6 позовів про стягнення понад 1,6 млн. грн. заборгованості із пайової участі та штрафних санкцій за порушення термінів сплати коштів», – повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Під час розгляду господарським судом у Хмельницькій області позовів прокурора будівельниками добровільно сплачено близько півмільйона гривень.

На виконання рішень суду, винесених у 2016 році, до місцевого бюджету замовниками будівництва цьогоріч уже сплачено понад 1 млн. грн.

Наразі органами державної виконавчої служби у примусовому порядку виконується 9 рішень суду, постановлених за позовами Хмельницької місцевої прокуратури, про стягнення пайового внеску на загальну суму 4,2 млн. грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту