Новини
Події

Граната як аксесуар для хлопців на Хмельниччині: з нею і на танці, і на вокзал

З гранатою  прийшов на дискотеку 25- річний хмельничанин. Про підозрілого  молодика патрульних повідомили самі ж  відвідувачі нічного клубу. Коли ті приїхали на виклик , то хмельничанин і справді розгулював на танцполі  із предметом,схожим на гранату.

Роман МАРТИНЮК, речник управління патрульної поліції у м. Хмельницькому розповідає:

– Патрульні почали обстежувати прилеглу територію та виявили чоловіка, який схожий на предмет орієнтирування і знайшли предмет схожий на гранату. Викликали слідчо-оперативну групу, яка надалі вилучила предмет та та передали на експертизу. Після експертизи вже буде встановлено чи це справжня бойова граната чи ні і відповідальність за дане правопорушення буде вирішувати слідчо-оперативна група та передавати матеріали до суду.

Працівники поліції у Шепетівці виявили на пероні залізничного вокзалу 28-річного місцевого жителя, який носив при собі предмет, схожий на гранату.
Спеціалісти-вибухотехніки під час огляду справді вилучили у чоловіка корпус ручної осколкової гранати «РГД-5» та підривник до неї. Вибухонебезпечні предмети направили на експертизу. По даному факту працівники Шепетівського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Інформація сектору комунікації поліції Хмельницької області

 

Автор: Алла Самойленко