Новини
Культура

В Хмельницькому у розпалі перший весняний фестиваль “Зірковий виклик”

5 березня у Кінотеатрі Мультиплекс пройшов перший день, дебютного весняного фестивалю дитячої творчості “Зірковий виклик”. Ідея створення фестивалю виникла у керівників гуртків за чашкою кави. Ми ставили перед собою завдання показати, що наші діти – творчі особистості, і що вони талановиті в усьому. Потрібно надати їм територію для реалізації творчих ідей, трішки направити і підтримати – словом, посмішкою і солодкої карамелькою.
Тему цьогорічного фестивалю навіяла довга та сніжна зима: «Зустрічаймо весну разом!»Спочатку дитячі творчі колективи презентували себе, свою творчість в контексті теми: весна. Потім, тягнули конверти із завданнями пов’язаними з Весною. У підсумку: танцюристи – малювали, моделі – плели віночки, а журналісти – співали :). Дітям сподобалося, і вони вирішили проводити фестивал дитячої творчості “Зірковий виклик” щорічно.
Родзинкою заходу стало те, що діти самостійно писали сценарій, підбирали музику, конкурси та самі були ведучими свого свята. А ще не було змагання,не було переможців і переможених,тільки дружня взаємодія і творчість.
А, щоб відзначити свої досягнення, діти власноруч зробили зірки зі своєю фотографією та розмістили їх на “Алеї зірок”.
А фестиваль у розпалі , кожної неділі березня, нові дитячі творчі колективи Хмельницького збиратимуться щоб знову і знову доводити що талановиті діти талановиті в усьому.

Автор: Алла Самойленко