Новини
Суспільство

Визначені переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» серед дітей Хмельниччини

В Управлінні Держпраці у Хмельницькій області відбулося засідання обласного журі першого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». На журі було покладено нелегке завдання – серед 1021 дитячого малюнку обрати найкращі роботи у трьох вікових категоріях від 6 до 18 років. Членами журі відмічено, що усі дитячі малюнки індивідуальні, з оригінальною інтерпретацією актуальних проблем у сфері охорони праці, культури безпечної праці у різних галузях промисловості, шляхів запобігання нещасним випадкам на виробництві. Вони вражають, як своєю майстерністю виконання, так і глибиною змісту. Вражає й творча уява дітей, які відображають своє бачення тематики конкурсу за допомогою різних технік і прийомів. Також дуже радує, що діти у своїх роботах показують чудові знання правил безпеки.

Більше тисячі дітей – учнів, вихованців, слухачів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, будинків творчості Хмельниччини активно долучилися до участі в акції «Охорона праці очима дітей» і це вкрай важливо, оскільки головна мета конкурсу полягає не у визначенні кращих малюнків, а у формуванні культуру безпеки праці майбутнього працівника, його відповідального ставлення до виконання покладених завдань. Отже, лауреатами Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» стали: Назарук Анна, 7 років, Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва. «Ми діти майбутнього за якісну охорону праці»; Роженко Іванна, 13 років, м. Хмельницький. «Бережи себе»; Леончук Оксана, 2002 р.н., с. Морозівка, Старокостянтинівський р-н., Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ст.. «Безпека життя в твоїх руках».
Малюнки дітей, які посіли перші місця у трьох вікових групах надіслані для участі у наступному етапі до ДП «Редакція журналу «Охорона праці» (м. Київ) – організатора Всеукраїнського конкурсу малюнка «Охорона праці очима дітей».
Відповідно до Плану заходів з організації та проведення конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» у Хмельницькій області нагородження дітей відбудеться в урочистій атмосфері 27 квітня 2017 року.
Переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу малюнка «Охорона праці очима дітей»:

1 вікова категорія (6-10 років):

І місце: Назарук Анна, 7 років, Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва. «Ми діти майбутнього за якісну охорону праці»

ІІ місце: Острова Дар’я, 10 років, м. Хмельницький, ЗОШ №22. «Охорона праці – важлива справа»  і Білощена Ксенія, 8 років, Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва. «Безпека на будівництві».

ІІІ місце: Сахарчук Ясенія, 9 років, с. Городнявка, Горднявський НВК, Шепетівський р-н. «Охорона праці в сільському господарстві», Новак Дар’я, 10 років, Хмельницька дитяча школа мистецтв «Райдуга» і Філюрська Катерина, м. Хмельницький, НВО№1, 2 клас. «Безпечна праця- щаслива майбутнє».

2 вікова категорія (11-14 років):

І місце: Роженко Іванна, 13 років, м. Хмельницький. «Бережи себе»

ІІ місце: Павельчук Богдана, 14 років, м. Нетішин, Полянський НВК. «Охорона праці в наших руках»

ІІІ місце: Жигадло Юлія, 11 років, м. Шепетівка, Шепетівський міський центр дитячої та юнацької творчості. «Кожна праця потребує захисту».

3 вікова категорія (15-18 років):

І місце: Леончук Оксана, 2002 р.н., с. Морозівка, Старокостянтинівський р-н., Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ст.. «Безпека життя в твоїх руках»

ІІ місце: Трубнікова Олеся, 16 років, Вище професійне училище №25. «Жінка і важкий вантаж»

ІІІ місце: Кочина Діана, 16 років, Вище професійне училище №25. «Дотримуйся правил «Охорони праці»

Автор: Алла Самойленко