Новини
Події

У Кам’янці-Подільському пройшов Cмолоскипний марш пам’яті Романа Шухевича

Минулої неділі, 5 березня,  у Кам’янці-Подільському  відбувся Смолоскипний марш пам’яті, приурочений 67-й річниці з дня смерті Романа Шухевича.

Ініціювали дійство активісти Національного корпусу, ВГО “Сокіл”, “Свобода” та “Правий сектор».

Зібравшись в організовані колони та отримавши з рук організаторів дійства смолоскипи,  група людей, вигукуючи патріотичні гасла на часть героя України Шухевича, пройшли вулицями Кам’янця-Подільського. Під гасла «Слава Шухевичу», «Шухевич наш герой», «Наша земля- наші герої», патріоти вшанували пам’ять Провідника ОУН.

Участь у ході взяло близько півтисячі людей. Оскільки міський осередок партії «Свобода» не є багаточисельним в Кам’янці-Подільському, до ходи долучилися й побратими з інших міст. Серед них були представники кількох громадських та політичних організацій з Хмельницького, Чернівців та Тернополя.

Як зазначив організатор заходу, депутат міської ради від ВО «Свобода» Михайло Посітко: «Вшанування пам’яті Романа Шухевича у Кам’янці-Подільському відбувається вже вшосте. Це є видовищно, це  – заряд енергії».

Варто зазначити, що акція дійсно була ефектною, але не привернула особливої уваги кам’янчан, як це було раніше. Та й, на жаль, яскрава хода не була продумана до кінця, адже не один смолоскип залишився догорати на узбіччі…

Проте, акція все ж показала, що серед молоді Кам’янця-Подільського виховуються патріоти.

Організатори ходи зазначили, що молоді  дуже симпатизує ось такий вид заходу і цим самим вони хочуть привернути увагу до особистості Романа Шухевича.Та чи знайомі молоді патріоти із особистістю Героя України.

На запитання яка ж мета заходу та хто ж такий Роман Шухевич, чіткої та однозначної відповіді від юних націоналістів не було.

Заради справедливості, варто зазначити, що на сьогоднішній день не існує робіт, присвячених об’єктивному аналізу особистості Романа Шухевича. Закритість українських архівів не дозволяє надати громадськості всі факти, що відображають діяльність одного з лідерів ОУН і УПА.

 

 

Джерело: “Вечірній Кам’янець”

 

Автор: Алла Самойленко