Новини
Суспільство

Хмельницькі поліцейські об’єдналися з листоношами в боротьбі з шахраями

Працівники поліції зустрілися з листоношами обласного центру та розповіли їм про основні види шахрайств та способи, якими їм можна запобігти. Ці знання працівники пошти поширюватимуть серед мешканців Хмельницького, особливо між людьми похилого віку.

У рамках підписаного між Хмельницькою філією «Укрпошти» та Головним управлінням Національної поліції меморандуму про співпрацю в обласному центрі відбулася зустріч працівників Хмельницького відділу поліції з листоношами, які обслуговують територію міста.

Під час спілкування з працівниками пошти заступник начальника Хмельницького відділу поліції Ігор Кирник наголосив на тому, що саме листоноші можуть реально допомогти правоохоронцям у боротьбі з шахраями.

— Саме ви найбільше контактуєте з пенсіонерами, особливо самотніми, — зазначив Ігор Володимирович. — Щомісяця ви відвідуєте пристарілих хмельничан вдома і саме від вас ці люди мають змогу більше дізнатися про новини та події, що відбуваються в обласному центрі. Зважаючи на це, ми хочемо попросити вас долучитися до профілактичної роботи і розповідати пенсіонерам про найпоширеніші види шахрайств.

Разом із Ігорем Кирником на зустрічі були присутні дільничні офіцери поліції, які безпосередньо будуть контактувати з листоношами та надавати їм різного роду профілактичні матеріали та консультації.

Правоохоронці розповіли, що шахрайства поряд із крадіжками належать до найпоширеніших у місті злочинів. Минулого року їх було зафіксовано близько тисячі. Також листоношам описали найпоширеніші шахрайські схеми та розповіли, як їм запобігти.

Варто сказати, що на співпрацю в рамках підписаного меморандуму покладають великі сподівання як листоноші, так і поліцейські, оскільки це один із важливих кроків на шляху реалізації загальної концепції протидії злочинності за участі громадян.

Джерело: Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак