Новини
Суспільство

Кам’янець знайшов ще одне побратимське місто в Польщі

Сьогодні у залі Магдебурзького права Ратуші відбулося офіційне підписання декларації про співпрацю з польським містом Грубешів.

Офіційну делегацію з Польщі очолив бурмістр Грубешева Томаш Зайонц, голова міської ради Анна Свістовська, її заступник Гражина Темпоровіч і представники вищої школи міжнародних відносин та соціальних комунікацій в місті Хелм доктор Станіслав Дубай і доктор Міхаіл Голошь.

Декларацію про співпрацю у різних галузях – молодіжній політиці, освіті, спорті, місцевому самоврядуванні, охороні навколишнього середовища, енергозбереженні, економці та торгівлі урочисто підписали заступник Кам’янець-Подільського міського голови Вадим Савчук і Томаш Зайонц.

Як зазначив бурмістр міста Грубешів, Кам’янець вразив його та колег гостинністю, вишуканістю, тим, як ми шануємо свою історію й культуру, а ще – кількістю польських міст-партнерів, які має наше місто. Томаш Зайонц висловив переконання, що й співпраця між Кам’янцем і Грубешевом також буде плідною та ефективною, повідомляє прес-служба міської ради.

На згадку про подію, яка об’єднала дружні народи, кам’янчани підготували гостям пам’ятні подарунки та сувеніри.

Нагадаємо, що польська делегація взяла також участь в урочистостях до дня народження Тараса Шевченка, які відбулися сьогодні в нашому місті на площі перед міським будинком культури.

Автор: Тетяна Новак