Новини
Кримінал

На Хмельниччині засуджено двох «заробітчан»

Завдяки належній організації підтримання державного обвинувачення прокурорами Хмельницької місцевої прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно двох розбійників.

 Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Встановлено, що двоє мешканців Хмельницької та Чернігівської областей, перебуваючи у місті Хмельницькому на заробітках та сумісно винаймаючи житло у місцевого жителя, вирішили збагатитись швидким, але злочинним способом.

З цією метою «заробітчани» спільно, застосовуючи погрози та використовуючи холодну зброю, у червні минулого року здійснили напад на власника майна, спричинили йому тілесні ушкодження та заволоділи майном і особистими речами потерпілого.

 Варто відзначити, що один із злочинців попередньо був сидимий та перебував у місцях позбавлення волі, з яких звільнився лише у лютому 2016 у зв’язку із перерахунком строку попереднього ув’язнення відповідно до так званого «закону Савченко».

Вироком Хмельницького міськрайонного суду зловмисників визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

 З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчиненого  обвинувачених судом засуджено до 7 та 7 років 6 місяців позбавлення волі відповідно.

 

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту