Новини
Кримінал

На Хмельниччині затримали водія, який насмерть збив велосипедиста

42-річний житель Дунаєвецького району, у стані алкогольного сп’яніння керуючи автомобілем «Фольксваген Гольф», насмертьзбив 67-річного велосипедиста та зник з місця події.

3 березня близько 19.00 години до Дунаєвецького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу селища Смотрич на автодорозі «Гуків — Дунаївці — Могилів-Подільський» лежить чоловік без ознак життя. Слідчо-оперативна група, яка одразу виїхала на місце події, встановила, що у потерпілого, яким виявився 67-річний житель Смотрича, наявні тілесні ушкодження, характерні для ДТП. Ретельно оглянувши місце події, поліцейські виявили автомобільний державний номер, зареєстрований на автомобіль «Фольксваген Гольф» 42-річного місцевого жителя.

При зустрічі з працівниками поліції чоловік відразу зізнався у скоєному. З його слів, того вечора він, керуючи власним автомобілем, наїхав на велосипедиста, що їхав попереду тією ж смугою руху. Злякавшись скоєного, чоловік утік з місця події. Крім того, поліцейські встановили, що під час наїзду водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На даний час ще призначено ряд експертиз, за висновком яких і будуть встановлені всі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
Автор: Адміністратор сайту