Новини
Суспільство

Три електронні петиції взяла до розгляду влада Хмельницького

Міському голові направлено для розгляду електронні петиції: “Щодо заборони перенесення зупинки “Героїв Чорнобиля”, “Безкоштовні туалети у торгових центрах міста”, “Запровадити безкоштовний проїзд учням загальноосвітніх шкіл міста”.
Петицію “Безкоштовні туалети у торгових центрах міста”, станом на 7 березня підписали 510 осіб з 500 необхідних.
Текст петиції: “Прошу підтримати моє побажання щодо забезпечення наявності безкоштовних діючих громадських туалетів у торгівельних та розважальних центрах нашого міста”.
Автор: Цимбалюк Олена Миколаївна
Дата початку збору підписів: 3 січня 2017 р.
Інша електронна петиція  “Щодо заборони перенесення зупинки “Героїв Чорнобиля”, станом на 7 березня набрала  507 з 500 необхідних голосів.
Текст петиції: “Нам стали відомі наміри про перенесення зупинки «Героїв Чорнобиля» (на вулиці Кам’янецькій, коло гуртожитку колишнього Кооперативного технікуму) до Першої аптеки (навпроти ТЦ «Квартал»). Просимо підтримати петицію, щодо збереження існуючої зупинки, тому, що це найближча зупинка до автовокзалу, до Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, до школи №1, до центрального продовольчого ринку, до нової набережної коло Південного Бугу та центрального входу в парк відпочинку ім. М. Чекмана”.
Автор: Парацій Оксана Броніславівна
Дата початку збору підписів: 19 січня 2017 р.
Третю петицію, яку влада взяла на розгляд ,”Запровадити безкоштовний проїзд учням загальноосвітніх шкіл міста”, станом на 9 березня  підписали 501 особа з 500 необхідних.
Текст петиції: “Діти – це наше майбутнє. Але, на жаль, зараз підтримка сімей з дітьми здійснюється на вкрай низькому рівні, хоч пріоритетом і держави, і місцевого самоврядування є виховання майбутнього покоління. Сьогодні під час вибору навчального закладу та гуртків, які відвідуватимуть діти, батьки часто беруть до уваги і майбутні витрати на проїзд, що деколи складають не малу суму коштів. В той же час багатьом родинам взагалі доводиться відмовлятися від відвідування їхніми дітьми позашкільних закладів, спортивних шкіл та гуртків тощо. Також дана ситуація істотно впливає на вибір навчального загальноосвітнього закладу, який відвідуватиме дитина для отримання загальної освіти, тому зазвичай діти змушені навчатися у школах за місцем проживання. У зв’язку з цим громадська організація “Жіночий антикорупційний рух” ініціює прийняття міською владою рішення про надання безкоштовного проїзду у комунальному транспорті та пільгового проїзду (50% вартості квитка) у маршрутному таксі учням (вихованцям) загальноосвітніх навчальних закладів денної форми навчання м. Хмельницького на підставі учнівського квитка. Така практика запроваджена з червня 2015 року у м. Києві (комунальний транспорт) та у м. Тернополі (маршрутне таксі), що є гарним прикладом для наслідування”.
Дата початку збору підписів: 22 січня 2017 р.
Автор: Громадська організація “Жіночий антикорупційний рух”.
Міський голова Олександр Симчишин доручить розгляд петицій компетентним виконавчим органам міської ради.

Автор: Тетяна Новак