Новини
Інфраструктура

У Кам’янці-Подільському перевізники і влада домовились, якою буде вартість проїзду в маршрутках

У Кам’янці-Подільському сьогодні, 9 березня, на черговому засіданні виконавчого комітету визначать, скільки коштуватиме проїзд у громадському транспорті.

Як повідомив заступник міського голови Сергій Бабій, перевізники звернулися з проханням встановити тариф на рівні 6,5 гривні. Однак після громадського обговорення зійшлися на вартості проїзду – 4 гривні. Нині тариф становить 3,5 гривні.

«Ми двічі проводили громадські слухання і прийняли спільне рішення про тариф у 4 гривні. Його погодили і самі перевізники. Відповідний проект рішення виноситься на розгляд виконавчого комітету. Однозначно, не будемо вводити зміни одразу, треба, щоб мешканці звикли. Тому вартість проїзду зросте аж з 1 квітня, якщо за відповідне рішення проголосують члени виконкому»,  – розповів Сергій Бабій.

Він зауважив, що кам’янчани відреагували на збільшення тарифу до 4 гривень ствердно, а 5 гривень за поїздку віддавати не готові. Також посадовець наголосив, що розрахунки зроблені фахово і дозволили розставити всі крапки над «і» та уникнути дискусій.

«На комунальний транспорт тарифи не змінюються і залишаться, як і раніше – 2,5 гривні. Крім того, ми возимо безкоштовно 27 тисяч пенсіонерів і 10 тисяч учнів», – наголосив Сергій Бабій.

Також, за словами заступника міського голови, не зміниться і вартість проїзду в нічних маршрутках. Тариф залишають на рівні 7 гривень.

Автор: Тетяна Новак