Новини
Культура

Діти Хмельниччини стали театралами

Обласний академічний музично-драматичний театр імені М. Старицького започаткував мистецький проект, в рамках якого діти з усіх куточків нашого краю знайомляться з історією та сьогоденням театру, творчістю акторів, переглядають вистави.

Такі зустрічі вже відвідали діти, серед яких значна частина пільгових категорій, з Віньковецького, Красилівського, Хмельницького, Городоцького та Деражнянського району.

Діти поринули в неймовірну атмосферу, почули цікаві розповіді, доторкнулися до театрального мистецтва. Разом з акторами театру переживали, раділи, співчували, вчилися робити добрі вчинки.

Для маленьких глядачів показали казки та вистави: І. Нечуй-Левицького “Кайдашева сім’я”, М. Кропивницького “По щучому велінню”, сценічну версію Олега Мосійчука за М. Гоголем “Ніч перед Різдвом”, М. Бортник-Гулеватої “Втеча з майбутнього”, А. Яблонської “Дюймовочка та метелик”, В. Канівця ( за С. Васильченком) “Як наші діди парубкували”, І. Франка “Украдене щастя”.

Завдяки цікавим режисерським рішенням, усі вистави пройшли  на “одному диханні”. Діти із захопленням ділилися враженнями після переглядів та виявили бажання приїжджати в театр знову і знову.

 

Джерело: сайт Хмельницької ОДА

Автор: Алла Самойленко