Новини
Суспільство

Хмельницька міськрада не домоглася у суді заборони будівництва ТЦ на Озерній

Відповідно до ухвали від 15 лютого Вінницький апеляційний адміністративний відмовився зупиняти будівництво торговельного центру з кафе поблизу прибудинкової території багатоповерхівки на Панаса Мирного 31/1 у Хмельницькому (мікрорайон Озерна).

З апеляційною скаргою звернулася Хмельницька міськрада, в якій наголошувалося на тому, що “існує очевидна небезпека в заподіянні шкоди правам, свободам та інтересам територіальної громади, оскільки фізичні особи-підприємці Євген Павлюк та Ігор Загородний можуть вживатися заходи щодо здійснення будівельних робіт на підставі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, які містять недостовірні дані, а тому захист прав та свобод стане неможливий без вжиття вищезазначеного заходу”.

Натомість колегія суддів апеляційної інстанції дійшла висновків, що суд першої інстанції правильно з’ясував обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права, що є наслідком залишення оскаржуваної ухвали без змін.

Хмельницький окружний адміністративний суд 27 грудня 2016 року не задовольнив клопотання Хмельницької міської ради щодо заборони будівництва ТЦ на вул. Панаса Мирного, 31/1, наголосивши, що позивач не обґрунтував та не довів існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам громаді.

Раніше на знак протесту зведення торговельного центру  мешканці прилеглого до будмайданчика житлового будинку перекривали дорогу.

 

Джерело: НГП

Автор: Алла Самойленко