Новини
Суспільство

Нове громадське формування створили на Хмельниччині

У Теофіпольському районі представники влади, громадські активісти, колишні правоохоронці та інші небайдужі громадяни об’єдналися в громадське формування «Щит і меч», члени якого допомагатимуть місцевим поліцейським забезпечувати публічний порядок на території обслуговування.

Раніше на території Теофіпольського району було зареєстровано декілька громадських формувань, але діяли вони виключно на папері. Тому було прийнято рішення розформувати ці фіктивні організації.

Натомість громадський актив краю виступив з ініціативою створення нового громадського формування під назвою «Щит і меч». До його складу увійшли 28 членів, серед яких: голова Теофіпольської районної ради Андрій Петринюк, голова ради сільгоспвиробників Теофіпольського району Володимир Пицюк, Герой України Василь Петринюк, народний депутат України двох скликань Василь Кравчук, депутат Хмельницької обласної ради Василь Мастій, заступник директора ТзОВ «Нива» Микола Якубівський та інші авторитетні в районі люди.

Обґрунтовуючи ідею створення нового громадського формування, його члени зазначили просто: «Якщо ми хочемо, щоб у районі був порядок, починати потрібно з себе».

І уже 3 березня члени громадського формування спільно з працівникамиТеофіпольського відділення поліції провели спільний рейд по відпрацюванню району: перевірили місця збору молоді, торговельні заклади, підобліковихосіб. У ході проведених заходів було виявлено ряд адміністративних правопорушень: 2 адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані сп’яніння), 2 правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без відповідних документів), 1 адміністративне правопорушення, передбачене ст. 180/1 КУпАП (порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування) та порушення, передбачене ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

У майбутньому такі рейди планується проводити на постійній основі. Крімтого, члени громадського формування допомагатимуть правоохоронцям охороняти публічний порядок під час масових заходів.

Джерело: сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак