Новини
Події

Хмельничани провели в останню дорогу артилериста «Балу»

У Хмельницькому попрощалися із відомим волонтером, офіцером легендарної 79 окремої десантно-штурмової бригади 56-річним Андрієм Рибцовим. Хмельничанин помер від обширного інфаркту. Побратими кажуть, «Балу» мав велике серце і ділився ним із кожним, а на себе не вистачило.

Прощання з учасником АТО відбулося 13 березня у Будинку культури Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького, де раніше було артилерійське командне училище. Там хмельничан навчався. Він пройшов Афганістан, а відвоювавши на Сході, почав волонтерити. Товариші згадують, що у 2014 році, коли почалася війна, саме Андрій Іванович навчив багатьох правильно виконувати завдання і виживати.

«Коли почалась війна, країну пішли захищати вчителі, працівники сільського господарства. Ми не те що не бачили гармат, ми навіть не уявляли, з чим доведеться працювати. Андрій Іванович був єдиним артилеристом в нашому підрозділі. У нас не було часу вчитися на полігонах, ми вчилися на фронті, і тільки завдяки його титанічним зусиллям навчилися перемагати і виживати. На жаль, його серце не витримало», – сказав один із бойових побратимів «Балу».

Як розповів Андрій Рябека, який служив з покійним в одній бригаді, 70 відсотків усієї легендарної слави батальйону – це заслуга «Балу». Цей позивний йому дали, бо великий, веселий і добрий як він.

«Він не просто товариш, він брат, більше ніж батько для тих, хто з ним воював. Завжди були люди, які його любили», – кажуть товариші й додають, що провести його в останню дорогу прийшли майже всією  батареєю.

Поховали Андрія Івановича у мікрорайоні Ракове на Алеї Слави. У нього залишилася дружина і син.

За словами міського голови Олександра Симчишина, який Андрія Рибцова знав особисто, він був справжнім воїном світла, справжньою людиною, яка допомагала вирішувати проблеми інших, але не свої.

Автор: Тетяна Новак