Новини
Дозвілля

Молодих хмельницьких виконавців чекають на «Rock&Buh»

В останні вихідні травня у Хмельницькому заплановано фестиваль «Rock&Buh». Головний організатор заходу – управління культури і туризму Хмельницької міської ради, відтак і фінансові витрати бере на себе міська рада. До організації фестивалю долучилися відомий хмельницький рок-музикант Сергій Присяжний («Мотор’ролла») та Андрій Захарко (організатор фестивалю «Республіка»).
У рамках фестивалю проведуть конкурс молодих гуртів. Як повідомив начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков: «Ми запрошуємо хедлайнерів на наш фестиваль, але також у рамках фестивалю проводимо конкурс хмельницьких команд». Відбором гуртів займатиметься журі, до якого увійдуть представники управління культури, музиканти з гурту «Мотор’ролла», «Чумацького шляху» та власне співорганізатор Андрій Захарко (Зоін). Заявку на участь у конкурсі молоді гурти можуть подати у соцмережі до 1 квітня.
Ідею створення рок-фестивалю у Хмельницькому схвалює міський голова. «Я завжди хотів, щоб Хмельницький було містом, яке позиціонувалося, тому числі, як місто фестивалів. Яке буде популяризувати цікаву, якісну, патріотичну, українську музику – я переконаний, що «Rock&Buh» стане одним з таких фестивалів», – говорить Олександр Симчишин.
Розробка програми фестивалю ще в процесі, проте відомо, що головна сцена буде знаходитись у парку Молодіжному, поблизу міського пляжу. А вхід на фестиваль буде безкоштовним.

Автор: Тетяна Новак