Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС відбулася нарада з питань продовження терміну експлуатації першого енергоблока

13 березня на Хмельницькій АЕС відбулася робоча нарада з питань продовження терміну експлуатації першого енергоблока. Нарада проходила за участі президента Енергоатома Юрія Недашковського, провідних фахівців енергокомпанії та Хмельницької АЕС.

Під час робочої зустрічі генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко доповів про хід виконання робіт з продовження терміну експлуатації, виконання протокольних доручень з даного питання, а також стан закупівлі обладнання та забезпечення фінансуванням.

За словами керівника підприємства, на сьогоднішній день виконано 26% заходів від запланованих згідно з розробленим графіком робіт щодо продовження терміну експлуатації енергоблока №1 Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, що термін експлуатації першого енергоблока Хмельницької АЕС завершується в грудні 2018 року.

Серед першочергових завдань, в рамках продовження терміну експлуатації 1-го ененергоблока ХАЕС – виконання робіт щодо підвищення безпеки згідно із Комплексною (зведеною) програмою підвищення безпеки (К(з)ПБ), яка передбачає і реалізацію «постфукусімських» заходів.

Підсумовуючи результати зустрічі, президент енергокомпанії відзначив позитивні тенденції щодо планування та активізації діяльності колективу Хмельницької АЕС з питань продовження терміну експлуатації першого енергоблока: «У нас є достатньо часу і можливостей виконати всі завдання якісно і в зазначені терміни», – констатував Юрій Недашковський.

Джерело: інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак