Новини
Культура

У Хмельницькому новою виставкою відкрили перший арт-центр

Свої роботи в галереї арт-центру MASLO представили київська художниця-абстракціоністка Альона Кузнєцова та львівський скульптор Тарас Попович.

Перший проект нового арт-центру називається “Яким ти бачиш цей колір?”. Він презентує творчі пошуки двох художників, між якими є багато спільних рис, одна з яких – особлива увага до кольору, який в Олени проявляється на площині, а у Тараса – в об’ємі. А власне те, яке значення цей колір набуває в їхніх роботах.

Як розповідають організатори, до реалізації проекту MASLO залучили команду фахівців культурної галузі з Хмельницького та інших міст.

Нова галерея займає приміщення площею 400 квадратних метрів. У межах простору арт-центру, окрім виставкової, діє зона для читання і бібліотека, тераса і творча майстерня.

За словами мистецтвознавця арт-центру Катерини Носко, MASLO має стати середовищем, де хмельничани можуть долучитися до сучасного мистецтва. Тут планують акумулювати творчих особистостей та об’єднати різні ініціативи. Напрямками діяльності його буде реалізація виставкової й освітньої програм. До останньої належить проведення курсів про мистецтво, літературу, кіно та музику для дітей і дорослих, а також майстер-класів та концертів.

Арт-центр працюватиме щодня з 10:00 по 19:00, а у вихідні – з 12:00 до 17:00.

Подивитися виставку “Яким ти бачиш цей колір?” в MASLO можна буде у Хмельницькому до 4 квітня за адресою Староконстянтинівське шосе, 20/3. Вхід вільний.

Автор: Тетяна Новак