Новини
Культура

На Хмельниччині стартував унікальний освітній проект «Казки рідного краю»

На Хмельниччині стартував унікальний  освітній проект «Казки рідного краю». Метою цього проекту є дати змогу школярам помандрувати разом з головними героями казок у минулі часи, пов’язані з історією рідного краю, їх відомими постатями та звичаями, створити нові види культурного дозвілля та популяризації книги серед населення невеликих міст Західної України, організувати зустрічі з відомими українськими та іноземними авторами, а також поширити цікавий інтерактивний спосіб уроків читання у школах проектом “Казкові читання”.

Основна мета проекту полягає в тому, щоб читаючи казку, оповідання, тощо, вплітати в читання ще й різні тематичні залучення. Наприклад, робити аплікацію за темою, малювати, читати по ролях (інсценувати), вивчати нові незрозумілі слова, писати їх, і багато іншого, в залежності від тексту. Головне робити це не після прочитання, а разом з ним, міняючи діяльність дитини. Далі можна фантазувати на розсуд вчителя/вихователя. За такою методикою діти не встигають знудитися і добре запам’ятовують матеріал. Працювати за таким алгоритмом значно цікавіше і веселіше всім.

Запрошуємо до співпраці всіх бажаючих авторів, художників, взагалі небайдужих людей. Основна умова – казка (оповідання) повинна описувати чи стосуватися лише Поділля та всього що пов’язано з нашим краєм.

Наші координати :

тел. 0984998572, електронна адреса andrewkarnat@gmail.com

Автор: Адміністратор сайту