Новини
Події

У Хмельницькому вшанували добровольців

61-річний хмельничанин Гіві каже – був найстаршим бійцем батальйону “Айдар”. Пішов воювати добровільно, за покликом серця. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин згадує: в час, коли чоловік збирався у військо, саме працював в облдержадміністрації. Не приховує – через поважний вік намагався відмовити добровольця від рішення воювати. Але той наполіг на своєму. Таких, як Гіві, у 2014-му, на початку війни, було немало. Молоді та старші чоловіки і жінки йшли в лави військових без повісток. Сьогодні Україна відзначає День добровольця. Саме про них, хлопців, що своїм запалом та патріотизмом поламали плани ворогу, з часом напишуть в підручниках історії нової, відродженої України.

“Якби не добровольці, ворожі війська ще влітку 2014 року були б на нашій, хмельницькій землі, а то й на кородоні з Польщею. Перші батальйони добровольців були справжнім жахіттям для ворогів – каже міський голова Олександр Симчишин. – Не втомимося вам дякувати!”

Багато з тих, хто за власним бажанням став на захист країни, віддав за неї життя. А дехто поплатився здоров’ям… Хмельничани і досі оплакують 56-річного добровольця Андрія Рибцова, якого поховали лише вчора…

Автор: Адміністратор сайту