Новини
Інфраструктура

Коли в Хмельницькому почнуть ремонтувати дороги?

На це та інші питання відповідав заступник міського голови Анатолій Нестерук у ході прямої телефонної лінії.

За годину прямого зв’язку до посадовця звернулася лише одна хмельничанка. Питання жінки вирішили за лічені хвилини.

Аби не гаяти решту часу, хвилюючі питання до посадовця приберегли присутні журналісти. Серед питань – тема доріг. Після зими стан українських магістралей залишає бажати кращого. Подекуди асфальтобетонне покриття зійшло разом зі снігом. У Хмельницькому ситуація – не найгірша. Деякі відрізки міських доріг впоралися із зимою на «відмінно». Йдеться про ті, які капітально ремонтували в минулому році. Чого не скажеш про поточний ремонт доріг. Подекуди ямкове латання доведеться поновлювати. Поточні ремонтні роботи розпочнуть найближчим часом. Дорожники уже закотили рукави – чекають лише на сприятливі погодні умови.

У планах міської влади – капітальний ремонт окремих магістралей. У нове асфальтне «вбрання» уже почали одягати вулиці Франка та Кармелюка. Анатолій Нестерук наголошує: капітальний ремонт, на відміну від поточного, служитиме довше.

За результатами обстеження комунальників, у Хмельницькому потребують капітального ремонту 95 вулиць, серед яких й головні транспортні артерії – вулиця Степана Бандери, проспект Миру та інші. Аби капітально відремонтувати усі міські магістралі, необхідно, щонайменше, три мільярди гривень, а це більше, ніж річний бюджет міста. Відтак капітально оновлювати асфальтобетонне «вбрання» будуть поступово.

Подробиці – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак