Новини
Суспільство

На Ізяславщині починають велике прибирання

Уже традиційно навесні в Ізяславі і на території району проводиться акція «За чисте довкілля».

Під час акції планується прибирання і приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів, вулиць, доріг, тротуарів та зупинок громадського транспорту.  Ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, а також  очищення від сміття прилеглих до житлових масивів територій, берегів річок і водойм – теж дуже важливий захід.

Працівники кожної установи та організації, закладу торгівлі, медичного чи навчального закладу щороку активно долучаються до проведення заходів по санітарній очистці населених пунктів. Проте, щоб дійсно якісно і в оптимальні терміни виконати весь обсяг робіт, потрібно всім разом, всією громадою братися до роботи. Цього року організатори акції сподіваються, що до справи прибирання також активно долучаться громадські організації району та візьмуть активну участь у наведенні порядку у місті та селах району.

Керівники підприємств, установ, організацій, закладів торгівлі та громадського харчування усіх форм власності повинні знати, що, крім обов’язкового прибирання прилеглої території, кожна юридична особа, чи фізична особа-підприємець має закріплену територію, прибирання якої зобов’язуєпункт 3.2 Правил благоустрою населених пунктів.

Цими ж Правилами передбачено, що «Прибирання територій в районах приватної забудови здійснюється їх власниками» ( пункт 3.11). Таким чином кожен власник, орендар, користувач домоволодіння чи земельної ділянки зобов’язаний прибрати територію навколо огорожі, тротуар та дорогу до середини осі поруч з присадибною чи земельною ділянкою.

Єдиним обов’язковим санітарним днем на території району встановлено четвер, а відповідно до адміністративного Кодексу України «захаращення та несвоєчасне прибирання території від побутового, будівельного сміття, піску, деревини, опалого листя, гілля, нанесення транспортними засобами на дорогу ґрунту чи інших залишків будматеріалів» карається штрафом у розмірі 28-80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для фізичних або 50-100 таких мінімумів для юридичних осіб.

 

Джерело: “Партнер”

Автор: Алла Самойленко