Новини
Інфраструктура

Проблему нестачі двірників у Хмельницькому хочуть вирішити за рахунок збільшення заробітної плати

За розрахунками місту потрібно близько 400 двірників, наразі є 60.
Тож проблему сподіваються частково вирішити підняттям заробітної плати. Відтак є ймовірність, що у роботі буде зацікавлено більше людей. Поліпшити прибирання міста збираються і за рахунок придбання нової техніки.
За словами заступника міського голови Анатолія Нестерука, більшість працівників добираються в місто з прилеглих сіл. Особливо гостро відчутна проблема взимку, коли ожеледиця і з сіл практично не виїжджає транспорт, відтак двірники вчасно не добираються на роботу. Відповідно прибирання не виконуються належним чином та чимало нарікань від людей, повідомляє прес-служба міської ради.
«Тому ми з 1 березня піднімаємо заробітну плату двірникам. Крім того, міський голова дав доручення переглянути заробітну плату і працівникам ЖЕКів», – повідомив заступник міського голови.
Поліпшити прибирання міста також планують за рахунок придбання нової техніки. Прийнято рішення придбати вакуумно-підмітальну машину-солерозкидач. Машина комбінова – взимку розкидає сольову суміш, а влітку працює як пилосмок. Річ дороговартісна, у бюджеті на неї закладають майже 10 мільйонів гривень.

Автор: Тетяна Новак