Новини
Суспільство

Вбивство журналістки у Нетішині за два роки так і не розкрито

Два роки тому у Нетішині у власній квартирі була знайдена мертвою Ольга Мороз. Тіло виявила старша сестра  Ольги Ганна. Вона побачила на тілі загиблою травми, які, на її думку, свідчили про те, що жінка захищалася.

За фактом вбивста відомої журналістки, редактора  газети “Нетішинський вісник” тоді відкрили кримінальне провадження. Над розслідуванням цієї справи працювали правоохоронці не тільки Нетішина, а їхні колеги  з Славути та Хмельницького.

 

Двері квартири були відчинені ключами, тому правоохоронці висунули версію, що господиня сама впустила злочинців до помешкання. Однак Ганна Мороз згадує, що ключі від квартири напередодні хтось вкрав. Та Ольга замок не поміняла, а поставила додатковий. Тоді містом ходили чутки, що Ольга Мороз готувала резонансний матеріал про незаконну вирубку лісу поблизу Нетішина.

За два роки, що минули відтоді, вбивць так і не знайшли.  Поліція  зв’язок злочину і професійної діяльності не відкидає, але акцент ставиться на побутовій версії. Ганна Мороз розповідає, що у Нетішині показали три варіанти фоторобота обличчя чоловіка, що може бути причетним до вбивства. За два роки по цій справі допитали 600 свідків. Та дотепер не встановлено напевне, яким предметом вбили Ольгу Мороз.

Начальник ГУ Нацполіції у Хмельницькій області Микола Семенишин повідомив, що посадові особи, які зобов’язані належно розслідувати цей злочин, притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Відпрацьовуються всі версії. І як тільки поліція збере докази щодо осіб, які підозрюються, лише тоді можна буде оголосити про перспективу розкриття.

А поки поліція просить громадськість  про допомогу, адже будь-яка дрібниця може стати у нагоді слідству.

Джерело “Поділля центр”

Автор: Алла Самойленко