Новини
Суспільство

За два місяці послугами Славутського центру зайнятості скористалися близько двох тисяч безробітних

Ситуація на ринку праці  міста Славути та району  характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг (бармен, кухар, офіціант, продавець); робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин; кваліфікованих робітників з інструментом (верстатник деревообробних верстатів, опоряджувальник виробів з деревини, складальник деталей та виробів,  ливарник санітарно-будівельних виробів на стенді, глазурувальник виробів будівельної кераміки, тракторист-машиніст с/г виробництва,  водій).

Незважаючи на це, основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача робочих місць, низька оплата праці на існуючих, дисбаланс між попитом та пропозицією робочої  сили в кількісному та професійному розрізі.

У січні-лютому 2017 року в базі даних Славутського міськрайонного центру  зайнятості налічувалось  245  вакансій для укомплектування службою зайнятості. Станом на 1 березня 2017року актуальними були 59 вакансій, на одну вакансію претендувало 27 безробітних. Середній розмір оплати праці становив 3514,3 грн. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 73,1% вакансій було укомплектовано, повідомляє сайт Славути.

У січні-лютому 2017 року послугами Cлавутського міськрайонного центру зайнятості скористалися 1844 безробітних громадян.

За направленням центру зайнятості отримали роботу  179 осіб, з них 69  зареєстрованих безробітних. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 4 безробітних, у тому числі 3 особи, які недостатньо конкурентноспроможні на ринку праці, та 1 особа, яка працевлаштована на нове робоче місце в пріоритетних видах економічної діяльності.

Брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру – 12 безробітних; проходили професійне навчання –39 осіб.

До відома: станом на 01 березня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 1588 осіб, в тому числі 3особи з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Серед безробітних 44,0% складали жінки, 29,9% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні,46,0% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 1617 осіб.

Автор: Тетяна Новак