Новини
Суспільство

Хмельничани вимагають від керівництва держави мирного вирішення проблеми окуповних територій

Події на сході України вимагають оцінки і відповвідної реакції. З цього приводу на сьогодні була скликана позачергова сесія. При майже стовідсотковій явці – на сесію з’явилися 39 депутатів – депутати розглядали одне, але дуже важливе питння.

“Ми повинні відреагувати на всі ті події, які відбуваються у країні в ці дні. Як орган місцевого самоврядування не можемо залишатися осторонь. Дякую всім депутатам, які оперативно зібралися на сесійне засідання. Майже стовідсоткова явка свідчить про активну суспільну позицію”, – звернувся до присутніх міський голова Олександр Симчишин.

Депутати Хмельницької міської ради вимагають у керівництва держави відправити у відставку Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Загалом міські обранці у своєму зверненні прописали 9 головних пунктів до виконання, серед яких:

1. Негайно закрити усі кримінальні провадження та припинити переслідування учасників блокади ОРДЛО.
2. Відправити у відставку заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
3. Припинити будь-які стосунки з ОРДЛО, як злочинним терористичним угрупуванням, ухваливши закон «Про тимчасово окуповану територію України».
4. Заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні.
5. Позбавити банки Російської Федерації ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи.
6. Визнати АТО – війною, яка ведеться проти України країною – агресором – Російською Федерацією.
7. Взяти під контроль держави України стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.
8. Вимагаємо від МВС України та Антитерористичний центр СБУ утриматися від силового протистояння всередині країни.
9. Негайно ухвалити Закон України №2066а “Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями”.

Автор: Адміністратор сайту