Новини
Суспільство

На Хмельниччині марихуану знаходять і у молодих, і у старих

Початок цього тижня був багатим для поліціянтів на знахідки. Як повідомляють у поліції Хмельницької області,   під час санкціонованого обшуку на приватному господарстві жителя одного із сіл Городоцького району правоохоронці виявили повну спортивну сумку марихуани. Загальна вага наркотичного зілля склала близько 1,5 кілограми. Усе вилучене направили на експертизу. 22-річний молодик пояснив, що знайшов коноплю на пустирі за селом і висушив та зберігав її для власного використання. Наразі цю інформацію перевіряють слідчі. По данному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

А у обласному центрі при проведенні  санкціонованого обшуку за місцем проживання 36-річного хмельничанина працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області виявили 3 поліетиленових та 4 паперових згортки з марихуаною загальною вагою близько півкілограма. Усе вилучили і теж направили на експертизу.

Чоловік стверджує, що зберігав наркотичне зілля для власного використання. Наразі правоохоронці перевіряють цю інформацію. По даному факту теж відкрито кримінальне провадження.

У Кам’янці-Подільському та районі поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків у будинку та на дачі 49-річного жителя райцентру. Під час  обшуку в будинку, розташованому по вулиці Князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському, правоохоронці виявили та вилучили бойову гранату «Ф-1», два пістолети, саморобний пристрій для відстрілу набоїв та власне набої у кількості більше 80 штук. Крім того, у будинку виявили ще й пакет з тою ж марихуаною.

Не цураються отруйного зілля і старі.  Працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із Летичівського відділу поліції провели санкціонований обшук на господарстві у 77-річного жителя села Бохни Летичівського району.

У ході обшуку правоохоронці виявили 9 поліетиленових пакетів та пластикову пляшку з марихуаною, загальна вага якої складає близько 2,5 кілограмів. Частина пакетів була захована у бочці з зерном. Також на господарстві правоохоронці знайшли саморобний пристрій для куріння наркотичного зілля. Усе виявлене вилучили та направили на експертизу.

Пенсіонер відмовився пояснювати походження та призначення виявлених наркотиків. Наразі працівники поліції займаються з’ясуванням цих питань. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

 

 

Автор: Адміністратор сайту