Новини
Суспільство

За півроку майже півтисячі хмельничан поскаржилися на неякісні товари

Покупець завжди правий! Сьогодні ця народна мудрість звучить як ніколи актуально, адже 15 березня відзначається всесвітній день захисту прав споживачів. Цей день відзначають з 1983 року. Датою для святкування була обрана річниця з дня історичного виступу американського президента Джона Кеннеді 1961 року, в якому він назвав основні права кожного споживача. Вони залишаються актуальними й досі. Це право на безпеку, на інформацію, на вибір і на захист своєї думки.
453 скарги за півроку. Стільки невдоволених споживачів нарахували в управління захисту прав споживачів.
Захист прав споживачів є однією із актуальних проблем сьогодення. Щодня ми щось купуємо або отримуємо певні послуги. Таким чином, всі ми, незалежно від віку, статі, освіти, посади, соціального статусу в суспільстві чи інших ознак, які нас відрізняють, реалізуємо себе як споживачі. Але чи знаємо ми – споживачі свої права? Чи вміємо ми їх захищати та відстоювати? На жаль, у зв’язку із слабкою обізнаністю у цьому наші права досить часто порушуються.
Якщо ви придбали неякісний товар, то у двотижневий строк маєте повне право його повернути. Після кожної покупки обов’язково зберігайте чек – адже це доказ того, що ви придбали конкретний товар у конкретному магазині.
Безумовно покупка заслуговує вашої пильності, але якщо ж все таки і трапилась така ситуація, діяти потрібно швидко та професійно.
І пам’ятайте – немає правильного чи хибного вибору. Єдине, що дійсно спрацьовує на користь недобросовісного продавця чи виробника товару – це ваше небажання захищати власні інтереси.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив:

Автор: Тетяна Новак