Новини
Події

Чи покарають хмельницького депутата-руйнівника?

Як ми повідомляли раніше, депутат обласної ради Віктор Бурлик, озброївшись молотом та підтримкою молодиків в масках, у середу  розтрощив турнікет у холі Будинку Рад. Відбулося це під час засідання позачергової сесії обласної ради, скликаної на підтримку торговельної блокади. Тепер свободівцю загрожує позбавлення волі.

Правоохоронці підтвердили, що відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 296, санкція якої передбачає  обмеження волі до 5-ти років або ж позбавлення волі до 4-х років.

Сам Віктор Бурлик каже, що то була показова акція і що жодного зауваження від поліції не було. Вони стояли мовчки та дивились. А  турнікет встановили без будь-якого погодження. Тож влада таким чином закривається від активістів, запевняє депутат.

Пропускний пункт та пост нацгвардійців в обласному  Будинку Рад з’явилися  10 листопада 2016 року. Таким чином обласне управління Служби безпеки України посилювало заходи безпеки в усіх адміністративних будівлях. Постановою Кабміну № 92 для Хмельницької області було встановлено синій, що означає потенційний, рівень терористичної загрози. У зв’язку з цим було рекомендовано посилити заходи безпеки, пояснюють в управлінні СБУ області.

Керівництво облдержадміністрації діями Віктора Бурлика обурене. Т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний говорить, що  вартість споруди становить  понад 43 тисячі гривень.

На засіданні 23 грудня минулого року було звернення депутатів про демонтаж турнікету і рішенням обласної ради воно було підтримане, але конструкція на вході залишилася.

Та Олег Гуменний вважає, що правоохоронні органи мають розслідували те, що відбулося, а винні мають бути покарані.

Подробиці у сюжеті ТРК “Поділля-центр”

 

 

 

Автор: Алла Самойленко