Новини
Суспільство

Мільйонерка з Хмельницького базару

Юлія Богонос зараз у СІЗО.  Її звинувачують у шахрайстві і мова йде про мільйони гривень. Люди у нас добрі, тому на прохання жінки позичали хто скільки міг. Найбільша сума, яку підозрюваній вдалося отримати від однієї людини – понад 8 мільйонів гривень. Позичала ніби-то на лікування близьких і їй на слово вірили знайомі і друзі. Віддавали свої гроші, а дехто ще й позичав, аби допомогти Юлії. Працювала Юлія Богонос на хмельницькому базарі, знайомих мала багато, але повертати борги не поспішала. А згодом зовсім зникла… Затримали її аж на Київщині, у Вишневому.

Анна Сівко, прокурор Хмельницької місцевої прокуратури, говорить, що на даний час Богонос обвинувачується у вчиненні 69 епізодів-кримінальних правопорушень за частиною 2, 3, 4 ст. 190 ККУ. Загальна сума шкоди близько 40 мільйонів гривень. За піврічний термін перебування у СІЗО  Юлія Богонос своєї провини не визнала. Ситуацію не коментує і не дає свідчень. На усіх судових засіданнях жінку тримають у скляному боксі. Такі умови, на думку захисників Юлії Богонос, порушують її права. Тому  адвокати подали клопотання щодо зміни умов перебування у залі суду.  Та й взагалі, каже адвокат, підзахисна страждає на клаустрофобію.

Суд  дозволив жінці сісти поряд із захисниками. Ті  просили змінити ще й міру запобіжного заходу з тримання під вартою на особисті зобов’язання чи домашній арешт. Мовляв, жінці потрібно годувати сім’ю. Вона готова працювати за фахом – у медицині – і бути навіть санітаркою. І гроші, які зароблятиме, віддасть людям, у яких позичала. Що ж стосується самого кримінального провадження, то адвокати вважають: його порушили штучно, а слідчі та прокурори у своїх клопотання голослівні.

Юлія Богонос перебуватиме у СІЗО до 10 квітня. А вже у кінці березня справу хмельницької позичальниці розпочнуть розглядати по суті.

 

Інформація  прес-служби Хмельницького міськрайонного суду

 

 

 

 

Автор: Алла Самойленко