Новини
Суспільство

Чи справді Славуті 400 років?

Як повідомляє прес-служба Славутського МВК, 16.03.2017 року   на адресу Славутського міського голови Сидора В.Б. за підписами директора НДІ українознавства Б.М. Галайка та завідувача відділу історичних студій П.П. Гай-Нижника надійшло повідомлення про відкликання попереднього листа інституту від 20.09.2016 року для проведення нової експертизи щодо питання про дату заснування міста Славута . Причина – виявлення нових, раніше невідомих архівних документів.

Чи встоїть у зв’язку із новими дослідженнями НДІ його попередній висновок про заснування Славути на базі села Воля Деражня та чи буде віднайдена нова дата народження міста –  наразі невідомо.

Славутчанам залишається лише чекати завершення експертизи, про результати якої керівництво НДІ обіцяє повідомити міського голову пізніше.

Відповідно до листа НДІ українознавства від 20.09.2016 року, Славутській міській раді було рекомендовано відзначати заснування міста Славута від дати першої фіксації на його місці поселення Воля Деражня. Відповідно до висновків зазначеного інституту, перше письмове повідомлення про село Воля Деражня датується 1617-м роком.

 

Автор: Алла Самойленко