Новини
Кримінал

Головний лікар психіатричної лікарні на Хмельниччині звинувачується у хабарництві

Факти хабарництва та вимагання коштів у осіб, які потребують медичної допомоги, продовжують мати місце на території Хмельницької області.

У січні цього року Шепетівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом вимагання та одержання хабара головним лікарем однієї з психіатричних лікарень області.
Після отримання обумовленої суми неправомірної вигоди посадовця викрито працівниками Шепетівської місцевої прокуратури та співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Розслідування кримінального провадження стосовно лікаря завершено. Встановлено, що керівник лікарні вимагав та отримав від одного із жителів міста Нетішина неправомірну вигоду в сумі 5000 гривень за поміщення особи на стаціонарне лікування до психіатричного медичного закладу.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням)  направлено для розгляду до суду.
За вказане корупційне правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко