Новини
Суспільство

На Хмельниччині виросли бюджетні надходження з податків на доходи фізичних осіб

Протягом січня-лютого 2017 року працюючими мешканцями Хмельниччини сплачено до зведеного бюджету 522 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Додатково до завдання бюджети усіх рівнів отримали майже 100 мільйонів гривень зазначеного податку.
При цьому до державного бюджету надійшло 130,5 мільйона гривень ПДФО,  що у порівнянні з минулорічним періодом минулого року більше на 50 мільйонів гривен. Бюджети місцевих громад у свою чергу отримали 391,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що перевищує торішній показник на 150 мільйонів гривень.
Найбільшу питому вагу бюджетних надходжень з податку на доходи фізичних осіб бюджети становить внесок подолян, які працюють сільському господарстві, переробні та машинобудівній промисловості, сфері постачання електроенергії та газу.
«Виплата легальної заробітної плати і, як наслідок сплата податку на доходи фізичних осіб є індикатором цивілізованого суспільного розвитку нашого регіону. Показово, що завдяки працюючим мешканцям Хмельниччини бюджети усіх рівнів, і в першу чергу територіальні громади, отримують найбільшу частку податкових надходжень для вирішення соціально-економічних питань. По-друге, це процес базується не на примусових заходах, а на методі роз‘яснення та переконання і, як бачимо, приносить позитивні результати», – розповів керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.

Автор: Алла Самойленко