Новини
Суспільство

Продавці автобусів для сільської ради на Хмельниччині могли змовитися

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи відносно ПрАТ «Чернігівський автозавод» (м. Чернігів) та ПП «Аймакс-Груп» (м. Черкаси) за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення результатів торгів.

На виконання доручення Антимонопольного комітету України  Відділення провело комплексне дослідження стану конкуренції на ринку шкільних автобусів та діяльності учасників цього ринку на предмет дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Зокрема, проведення закупівель шкільних автобусів в області за кошти бюджетів різних рівнів протягом 2014-2016 років.

Як встановило Відділення, ПрАТ «Чернігівський автозавод» та ПП «Аймакс-Груп» у листопаді 2016 року могли узгодити свою конкурентну поведінку під час проведення відділом освіти, культури, спорту і туризму Китайгородської сільської ради Кам’янець-Подільського району процедури відкритих торгів із закупівлі спеціалізованих автобусів для перевезення школярів.

Збір доказів у справі триває.

 

Інформація з сайту amc.gov.ua

Автор: Алла Самойленко