Новини
Спорт

Самбісти міста-супутника Хмельницької АЕС – призери Кубка України

На Кубку України зі спортивного та бойового самбо, який проходив цими вихідними в Луцьку, нетішинські спортсмени завоювали золоту та срібну нагороди. Загалом, турнір зібрав дві сотні спортсменів із двадцяти регіонів країни. У фінальному двобої вагової категорії до 74 кілограм першу та другу сходинку зі спортивного самбо поділили між собою давні суперники із міста атомників Дмитро Бабійчук та Олександр Брус.

Ці змагання – один із головних етапів відбору до національної збірної, яка у травні поточного року виступатиме на чемпіонаті Європи, до складу якої увійшли обидва спортсмени з міста-супутника Хмельницької АЕС.

Варто зауважити, що нетішинська школа самбо виховала не одне покоління спортсменів національного та міжнародного рівня, які сьогодні працюють тренерами і продовжують передавати досвід юному поколінню. Дмитро Бабійчук також відноситься до цієї когорти.

Переможець Всесвітніх ігор єдиноборств-2013 і чемпіон світу-2011 Іван Васильчук, окрім тренерської діяльності, ділиться досвідом у проведенні коронних прийомів на своєму каналі в Youtube «Сила партеру».

 

Довідково:

Хмельницька АЕС дбає про фізичне здоров’я своїх працівників. Спорткомплекс Хмельницької АЕС і Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа входять до складу первинної профспілкової організації станції.

У спортивному комплексі ВП ХАЕС персонал має можливість відвідувати басейн, секції настільного тенісу, баскетболу, волейболу, футболу, гандболу, боротьби, фехтування та ін.

Активно діє Нетішинська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, де діє десять відділень, які готують підростаючу зміну для олімпійських видів спорту – боксу, волейболу, гандболу, боротьби самбо та дзюдо, кікбоксінгу, легкої атлетики, плавання, фехтування і футболу.

Спортивні майданчики та споруди міста завжди готові до проведення змагань найвищого рівня.

Поєднання зусиль профспілкового комітету ХАЕС, колективу СК «Енергетик», колективу КДЮСШ ППО ХАЕС дає можливість досягати видатних результатів, залучати до активних занять фізичною культурою і спортом значну кількість працівників ХАЕС, їх дітей, жителів міста та регіону розташування Хмельницької АЕС.

Інформація www.xaec.org.ua

 

 

 

Автор: Алла Самойленко