Новини
Культура

Самотні люди на хмельницькій сцені

У Хмельницькому поставлять «Нареченого з Єрусалиму». Вистава, за п’єсою «Нестерпні люди» Йозефа Бар-Йозефа, написана 1973 року, відтвориться по-новому на сцені театру імені Михайла Старицького.
Постановка, по суті, камерна – на сцені всього четверо акторів, втім, старицьківчани переконують – теми, підняті у трагікомедії, не залишать байдужим жодного глядача.
Саймон, Бенні, Лейзер та Рахель. Всього четверо персонажів, четверо самотніх душ. Саме цю п’єсу про емігрантів обрали для постановки не випадково – вона для нашої країни нині особливо актуальна.
Показують «вічні» проблеми крізь призму взаємин немолодих та самотніх брата Саймона і сестри Рахелі. Чоловіка для неї у Ізраїлі намагається знайти Саймон.
За художнім напрямком це – п’єса психологічного реалізму. Тут не буде надскладних чи яскравих декорацій, гучної музики чи захопливих перевтілень. Уся «сіль» в грі акторів, їхніх діалогах.
До речі, склад акторів, справді зірковий – усі четверо заслужені артисти України. Вперше побачити «Нареченого з Єрусалиму» подоляни зможуть 26 березня.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак