Новини
Події

У Хмельницькому визначені чемпіони області з баскетболу

Останнім часом у місті Хмельницький, як і по всі території області, все більшої популярності набирає баскетбол. Вже з початку року проведено міську спартакіаду серед школярів, професійно-технічних навчальних закладів, ВНЗ. Баскетболісти з Хмельницького, Полонного та Кам’янця-Подільського взяли участь у фіналі всеукраїнського чемпіонату «Winter Basket Battle 3×3 – MONBAT Winter Cup», що проходив у Києві. Загалом це більше десятка заходів у яких взяли участь сотні юнаків та дівчат.

Відтак, 17 березня у Хмельницький приїхали 80 команд з усіх куточків області, аби позмагатись за звання чемпіонів. Спортсмени були двох вікових категорій 2001-2002 р.н. та 2003-2004 р.н. За сприяння Федерації баскетболу Хмельницької області та Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, протягом дня юнаки та дівчата докладали максимум зусиль аби отримати першість та продемонструвати усі свої навики в улюбленому виді спорту. Золото вибороли старшокласники з міста над Смотричем та з Хмельницького. Хмельничанки ж вибороли першість в обох категоріях. Срібло поїхало у Полонську ОТГ та Чемерівці. А бронзу за результатами чемпіонату отримали  юнаки з Шепетівки та Хмельницького району та дівчата з Старокостянтинова та Полонської ОТГ.

«Те, скільки дітей взяло участь у цьому чемпіонаті – прямий доказ того, що молодь хоче займатися спортом, розвиватися та досягати висот.  Звичайно чимало чого сьогодні не вистачає: матеріально-технічна база подекуди застаріла, або ж просто відсутня, бракує у сфері і кваліфікованих тренерів, адже команди мало хто підтримує та фінансує. Ми з свого боку намагаємося влаштовувати якомога частіше змагання, знаходити не байдужих людей, співпрацювати з місцевими органами влади, аби підтримувати молодь. Звичайно, не можу не відзначити управління молоді та спорту Хмельницької міської ради – Сергій Ремез завжди сприяє проведенню заходів, так і керівництво обласного центру фізичного виховання учнівської молоді. Загалом чимало небайдужих людей намагаються мотивувати молодь до здорового способу життя, більше часу проводити у спортивних залах на вулицях, а не за комп’ютерами чи телевізором», – розповідає голова Федерації баскетболу Хмельницької області Денис Поворознюк.

На цьому заходи  серед прихильників баскетболу не завершаться. З початком навіть літніх канікул, говорять у Федерації, продовжуватимуть влаштовувати різні змагання, аби молодь могла займатися улюбленою справою.

Більше уваги приділятимуть і суддівству та тренерам цієї сфери, адже правила змінюються чи не щороку, а молодь потребує якісних навиків. Відтак у лютому в на Хмельниччині вже провели міжрегіональний суддівський семінар для арбітрів, тренерів ВНЗ, ЗОШ та ДЮСШ обіцяють не зупинятися і надалі.

Автор: Тетяна Новак