Новини
Інфраструктура

У Городку на Хмельниччині планують перейти на повний автоматизований контроль водопостачання

За рахунок субвенції районного бюджету міському бюджету в сумі 198 тис. грн. у 2016 році КП «Городоккомунсервіс» здійснено закупівлю приладів обліку та контролю за витратами води.

На сьогоднішній день усі 7 електромагнітних розходомірів–лічильників “ЗЛІТ ЕР” модифікації Лайт М встановлено на свердловинах міста, 3 із них підключено на станції ІІ підйому води.

Встановлення розходомірів-лічильників дозволило виявити місця витоку та розміри втрат води.

Усунення виявлених дефектів дало можливість зекономити електричну енергію і зменшити витрати на постачання води населенню. Кошти, вкладені на закупівлю приладів, працюють на громаду та не лише дозволяють забезпечити належну якість водопостачання, а й забезпечують значну економію коштів.

У 2017 році заплановано закупити ще 2 електромагнітних розходоміри–лічильники для повного забезпечення міста засобами контролю води, які буде встановлено на водозаборах мікрорайону «Мархлівка».

У перспективі повна автоматизація системи управління та контролю за водопостачанням міста з виведенням усіх показників на комп’ютер оператора КП «Городоккомунсервіс».

Джерело: Городоцька РДА

Автор: Алла Самойленко