Новини
Кримінал

Чоловіків, які пограбували будинок ювелірів у Красилові, засудили на 11 років

Із сейфу зловмисники винесли більше 3 кілограмів золотих виробів, 2 кілограми срібла, а також 10 тисяч доларів США, півтисячі євро та декілька мобільних телефонів.

Пограбування сталося 24 квітня 2015 року в райцентрі Красилів. Двоє зловмисників, одягнувши маски, проникли в будинок місцевих підприємців. У цей час 48-річна господиня та її малолітній син були вдома одні. Нападники осліпили жінку сльозогінним газом, а потім почали бити та душити її, вимагаючи гроші.

Побоюючись за власне життя та життя свого сина, жінка погодилась віддати усі цінності. Вона відчинила сейф, звідки розбійники забрали понад 3 кілограми золотих виробів, 2 кілограми срібла, а також 10 тисяч доларів США та півтисячі євро. Після цього злодії відвели жінку та її сина у ванну кімнату, зв’язали їх та поспішно покинули будинок, не залишивши за собою практично ніяких слідів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцям за деякий час вдалося встановити зловмисників та затримати їх. Розбійниками виявились двоє раніше судимих мешканців Хмельницької області 32 та 43 років. Усі коштовності вони здали у ломбарди, а гроші розділили між собою. Крім того, один із них є наркозалежним. Під час обшуку у нього в будинку вилучили канабіс та макову соломку, повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Нещодавно суд розглянув матеріали кримінального провадження і визнав підсудних винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України, а одного із них обвинуватив ще й за ч. 1 ст. 309 ККУ за незаконне зберігання наркотиків. Обом чоловікам дали по 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.

 

Автор: Тетяна Новак