Новини
Події

Хмельницька міська рада своїм рішенням порушила вітчизняне законодавство

Замість теплиць – багатоповерхівки, замість скверів – мініскверики та вертикальне озеленення, замість  приватного транспорту – автономні комунальні  тролейбуси  та пластикове енергозбереження у всі дошкільні заклади. А також українську мову у всі назви закладів обласного центру та рекламні борди.  Такими рішеннями відзначилася чергова 13 сесія Хмельницької міської ради.

Зокрема, депутати на своїй черговій сесії  узаконили порушення земельного та містобудівного законодавства,  погодивши своїм рішенням старт будівництва багатоповерхівки на землях сільськогосподарського призначення, взятого свого часу в оренду   для розміщення теплиць. Проте, попри цільове призначення, що не дозволяє зведення  на ній житла,   міська рада свого часу видала товариству з обмеженою відповідальністю  містобудівні умови та обмеження на будівництво  багатоповерхової житлової забудови.  Зауваження громадських активістів та заклик до міських обранців утриматися від порушення законодавства, залишилися проігнорованими.  Міські депутати проголосувати вцілому рішення, чим дали «зелене світло» підприємцям  на порушення вітчизняного законодавства.

Окрім цього, міські обранці ухвалили низку рішень, які узаконюють можливість створення мініскверів у різних частинах Хмельницького. Зокрема, поруч із обласною філармонією для створення скверу імені Володимира Івасюка. Також в Південно-Західному мікрорайоні з’явиться мінісквер поблизу технологічного багатопрофільного ліцею, – зазначив під час брифінгу Олександр Симчишин.  Міський голова також зазначив, що  рішення 13-тої сесії відкриває двері для можливості замінити усі вікна в садочках на енергозберігаючі.

Автор: Алла Самойленко