Новини
Суспільство

У Хмельницькому створять агенцію, яка опікуватиметься залученням інвестицій у розвиток міста

Депутати Хмельницької міської ради прийняли рішення створити комунальну установу «Агенція розвитку міста», повідомляється на сайті міської ради.  Метою створення і діяльності Агенції є надання аналітичної, дослідницької, творчої підтримки у процесі реалізації Стратегії розвитку міста, а також налагодження партнерських відносин з міжнародними організаціями з метою залучення зовнішніх досвіду, знань і коштів для реалізації та фінансування проектів розвитку містаю

Агенція розроблятиме і реалізовуватиме програми та інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток міста, власні програми розвитку діяльності, проводитиме обстеження та дослідження потенційних об’єктів інвестиційної привабливості, забезпечуватиме інформаційне обслуговування учасників інвестиційних проектів і програм, братиме участь у підготовці проектів законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань, віднесених до її діяльності.
Крім цього, передбачається, що комунальна установа готуватиме висновки та пропозиції щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних, здійснюватиме пошук потенційних грантодавців, інвесторів та кредиторів для часткового або повного фінансування проектів Агенції та інших інвестиційних проектів, забезпечуватиме поширення інформації та популяризацію власної діяльності та перспективних напрямків розвитку міста.
Також до компетенції Агенції віднесли організацію і проведення виставок, семінарів, конференцій.
Зазначимо, що майбутнього керівника Агенції призначатимуть на основі результатів відкритого конкурсу. Та депутатським корпусом було підтримано вимогу щодо обов’язкового вільного володіння англійською мовою директором установи. Витратити на функціонування Агенції з казни міста у 2017-2018 роках планують у розмірі 2433,6 тис. грн.

Автор: Алла Самойленко