Новини
Спорт

На чемпіонаті Хмельниччини з настільного тенісу юні славутчани вибороли половину нагород

11 березня 2017 року славутська команда з настільного тенісу виїхала на змагання в місто Хмельницький, де взяла участь у відбірково-особистому чемпіонаті Хмельницької області з настільного тенісу серед юніорів та кадетів.

Це були дуже відповідальні змагання: за їх результатами спортсмени потрапляли до збірної Хмельницької області та могли взяти участь у чемпіонаті України.

Планувалося відібрати тенісистів 1999-2004 року народження для участі у двох таких чемпіонатах: для кадетів і для юніорів.

Ці змагання вже не за горами – буквально через десять днів розпочинається чемпіонат України серед кадетів у Івано-Франківську. Тож боротьба на відборі у Хмельницькому була дуже запеклою. Приїхала рекордна кількість юних тенісистів, повідомляє офіційний сайт Славути.

Суддівська колегія турніру заявила про 90 учасників з різних міст та районів Хмельниччини! Причому кожна організація виставила найбільш сильних та амбіційних спортсменів у надії, що саме вони виборють почесну путівку від області на чемпіонат України.

Від Славути поїхали учні місцевої ДЮСШ, вихованці тренера Сергія Капусти.

Починаючи з 2013 року, коли Сергій Павлович набрав до секції «нову хвилю» спортсменів, його тенісисти постійно радують тренера вдалими виступами, є беззмінними чемпіонами Хмельницької області у своїх вікових категоріях. Так вийшло і цього разу. Славутські гравці підтвердили свій чемпіонський статус та вибороли путівки на чемпіонат України.

Представниками від Славути стали: Вероніка Олійник, Дар’я Шабурова, Олександр Лук’яненко. Причому Вероніка Олійник, 2001 року народження, переграла своїх більш дорослих суперниць, які були на два роки старші за неї, і без єдиної поразки дійшла до фіналу!

Дуже близькими до п’єдесталу пошани були також Олена Лавренюк та Дмитро Мазур, які зайняли четверті місця.

Решту путівок в своїх вікових категоріях отримали тенісисти міст Хмельницького та Красилова, де розташовані відомі центри настільного тенісу в області.

В рамках цього відбору проходив ще один чемпіонат – для наймолодших тенісистів 2005-2009 року народження (мінікадети і міні-мінікадети). Його завданням було дати можливість дітям отримати гарний досвід турнірної боротьби, підготувати гравців до відбору на чемпіонат України, який пройде у червні цього року. Крім того, молодші гравці могли побачити гру старших товаришів та спробувати себе у боротьбі з ними.

Відомо, що настільний теніс в Україні та в світі «молодшає», і все частіше можна побачити в секції дуже маленьких дітей. Наймолодші вихованці Сергія Капусти не підвели тренера і на цьому турнірі. У них також було немало суперників, але вони з гідністю витримали випробування та зайняли призові місця.

Переможцями змагань стали Ярослав Гричун та Ольга Туницька.

Крім того, бронзових нагород добились Денис Якшевич, Микита Загоруйко, Юлія Рендейко.

Із дев’яти можливих нагород славутчани отримали п’ять! Це більше, ніж 50 відсотків!

В одному кроці від п’єдесталу пошани були також Олександра Погребняк та Ганна Палтс. Але ці змагання дали їм дуже гарний досвід і бажання тренуватися ще краще.

Непогано показали себе й близнюки Мар’яна та Уляна Келюхи (2008 року народження!), для яких це були перші відповідальні змагання.

 

Автор: Тетяна Новак