Новини
Суспільство

На Хмельниччині з підприємством, яке мало збудувати сонячну енергостанцію, через суд розірвуть договір оренди землі

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення державі понад 100 га земель вартістю більше 86 млн. грн., виділених для будівництва сонячної енергостанції.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Пановецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 Встановлено, що розпорядженням голови Хмельницької обласної державної адміністрації в 2013 році приватному підприємству в оренду передано земельну ділянку державної власності площею 100 га.
Земля вартістю понад 86 млн. грн. передавалась для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної енергостанції).
 На підставі розпорядження облдержадміністрації між Кам’янець-Подільською районною державною адміністрацією та комерційним суб’єктом укладено договір оренди вказаної земельної ділянки строком на 49 років.
Водночас, в порушення умов договору оренди землі та вимог земельного законодавства, підприємство орендну плату за користування цією земельною ділянкою систематично не сплачує, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму, що перевищує півмільйона гривень.
«За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримує значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядку», – повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків.
Тому місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами розірвати договір оренди землі площею понад 100 га вартістю більше 86 млн. грн.
 Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко