Новини
Культура

Творча молодь Старої Синяви презентувала себе на обласному конкурсі-огляді

21 березня у Старосинявському районному Будинку культури відбувся звітний концерт ІІ етапу обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності творчих колективів загальноосвітніх навчальних закладів Старосинявської селищної ради, метою якого є розвиток у дітей та учнівської молоді духовно-моральних цінностей особистості засобами мистецтва, популяризація творчих здобутків художніх колективів та окремих виконавців, виявлення і підтримки обдарованих учнів, створення умов для розкриття їх творчого потенціалу.

Огляд-конкурс  проходив під гаслом:  «Незалежна, вільна, єдина, творча свята Україна».

До розгляду журі було представлено 18 номерів художньої самодіяльності в номінаціях: «Вокал», «Музичне виконавство», «Хореографічне мистецтво», «Театральне мистецтво».

Творча і доброзичлива атмосфера, що панувала на сцені, допомогла кожному учаснику подолати хвилювання, максимально реалізувати свій творчий потенціал. Учасники показали високу виконавську майстерність,  а    керівники – жанрове розмаїття і широкий репертуар драматургії, хореографії, музики.

Переможці ІІ етапу отримають право представляти нашу громаду  на звітному концерті обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності у Хмельницькому.

У рамках огляду відбулися виставка декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва і майстер-класи вихованців будинку творчості школярів. Всього було представлено 120 учнівських робіт.

Колегіально організаторами було відзначено  22 найкращі роботи  у таких техніках: графіка, бісероплетіння, живопис, батік, вишивка, писанкарство та інші. Ці роботи будуть представлені на обласній виставці декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край».

 

Джерело: сайт Старосинявської територіальної громади

Автор: Тетяна Новак