Новини
Події

Члени кам’янець-подільських шкільних євроклубів допомагають розвивати туризм

22 березня в ЗОШ №16 відбулось засідання міської асоціації шкільних євроклубів “Віче успіху”. Тема засідання – “Туризм як засіб порозуміння між народами”, оскільки цей рік проголошено міжнародним роком туризму. Опікун ШЕКу Пухальська Ірина Зіновївна, члени євроклубу “Меридіан” ЗОШ №16 поінформували гостей про основні види туризму, туристичні вподобання представників різних країн.

Цікавою виявилась розповідь керівника гуртка з екстремального туризму ЗОШ №16 Цуканова Артура Михайловича. Він розповів про роботу гуртка, поїздки гуртківців по усьому світу, їх враження. Виступ супроводжувався відеороликом про минулорічний похід гуртківців на байдарках у Карпатах на річках Чорна Тиса, Біла Тиса, Прут та Черемош. Учасники засідання задавали Артуру Михайловичу багато запитань, цікавились заняттями туристів-екстремалів.
Друга частина засідання була практичною та інтерактивною. Євроклубівці та їх опікуни працювали у кількох командах, виконуючи цікаві завдання: збирали рюкзак туриста, здійснили туристичний пазл-квест по визначним місцям нашого міста, а також обговорили проблему розвитку туристичної галузі у Кам’янці-Подільському з різних точок зору, використавши інтерактивний метод ведення дискусій “Шість капелюшків Боно”.
Підсумки засідання підвела методист міського управління освіти та науки Дюднєва Надія Михайлівна, відмітивши, що розвиток туризму дійсно є посередником порозуміння між народами та культурами. Вона також запропонувала    продовжити у роботі асоціації тему  туризму провести інтерактивну гру «Пригодницький Кам’янець-Подільський».

Автор: Алла Самойленко