Новини
Події

Хмельницькі митники обговорювали у Києві новий посібник з екпортного контролю

Представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення з Хмельницького представили Державну фіскальну службу України на презентації робочих варіантів навчального посібника та версій навчальних та оціночних модулів з експертного контролю, яка відбулась у Києві. Дана програма увійшла до дистанційного навчального курсу, який буде використовуватись Державною службою експортного контролю.
У ході заходу присутні обговорили проблемні питання основних розділів посібника. Представники ДФС внесли пропозиції стосовно адаптації навчального посібника  для потреб митниць, зокрема, з включення інформації щодо митного контролю та оформлення товарів, які підлягають експортному контролю.
Загалом уже понад 10 років експерти Програми Державного Департаменту США з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) співпрацюють з органами ДФС України над розробкою та впровадженням навчальної програми для працівників митниць  України з виявлення товарів подвійного призначення, які підпадають під експортний контроль.
Одним із проектів, який наразі впроваджуються Програмою EXBS, є розробка власної навчальної методики з питань торгівлі стратегічними товарами (STC) для працівників контролюючих органів, зокрема для Державної служби експортного контролю України (ДСЕКУ). Цей проект безпосередньо впроваджується експертами Центру політичних досліджень (CPR) Університету Штату Нью-Йорк в Олбані (SUNY).

 

Інформація ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко