Новини
Події

Вчитель кам’янецької школи розпустив руки на учня

У одній із шкіл Кам’янця-Подільського 21 березня стався випадок із побиттям дитини. Учня побив вчитель. На щастя, кам’янчани стикаються з такими методами виховання в школах, дитячих садочках нечасто.

З опитування в соціальних мережах 18,3 % кам’янчан підтвердили, що випадки насилля над дитиною в навчальних закладах міста були  неодноразово, ще 18 % – знають, що це не рідкість.

35, 9 % мешканців міста на запитання : «Чи страждала ваша дитина чи діти ваших родичів чи знайомих від насилля у школі чи дитсадках від учителів/вихователів?», – відповідають – «Ні, ніколи.»

Але прикрий випадок з побиттям стався.

Як повідомляє Вечірній Кам’янець з посиланням на Подолянин Плюс, вчитель географії Вадим Бойко побив шестикласника.

У розмові з журналістами вчитель пояснив, що під час уроку школяр розмовляв і він декілька раз робив йому зауваження, а коли слова не подіяли – вирішив з профілактичною метою застосувати фізичну силу, яку він охарактеризував як «поштовх».

Вчитель не заперечував того факту, що підняв руку на дитину, однак сказав журналістам що «легенько наказав» неслухняного учня.

Мати школяра повідомила, що хлопець протягом дня жалівся на болі в спині. Про те, що саме сталося з ним в школі жінка дізналася тільки ввечері. А вже вранці разом із сином вирушили до лікарні аби з’ясувати стан здоров’я дитини.

Стало відомо, що чоловік підійшов до хлопця, коли той сидів за партою, разом із учнем відсунув стілець, однією рукою нагнув шестикласника головою до парти, а іншою наніс 11-річному хлопчику удар по спині. Якої сили був удар невідомо.

Зі слів викладачів навчального закладу стало зрозуміло, що ще вранці схвильована мати прибула до школи і була готова «розірвати» кривдника своєї дитини. Проте, журналістів жінка запевняла, що з сином все добре та й більше того, ніяких претензій до вчителя не має.

На запитання, чи були такі випадки в школі раніше директор повідомила, що в школі вона працює 3 роки та за часів її роботи такий випадок вперше.

Проте історія з побиттям у ЗОШ № 6 не є поодинокою. І попереднього разу у насильстві над дитиною також фігурував вчитель географії Вадим Бойко.

Завуч з виховної роботи Наталія Тихонова розповіла, що тоді горе-вчитель домовився з батьками постраждалої дитини та протягом трьох років оплачував лікування у медичному закладі.

Тепер зрозуміло, чому Вадим Бойко приховав подібний факт , оскільки така “активна” професійна діяльність може поставити хрест на його вчительській кар’єрі.

Але поряд із цим виникає ще декілька запитань. Чому мати, яка ще вранці була налаштована радикально вирішувати ситуацію, тепер уже навіть не ставить питання про звільнення Бойка із роботи?

Чи не домовився вчитель і цього разу із батьками побитої дитини?

На відео –  сумнівна розмова матері побитого хлопця та горе-вчителя.

Жінка запевняла Бойка у тому, що претензій до нього немає та сказала журналістам все, як треба.

Що ж стосується майбутнього самого вчителя, воно вирішиться найближчими днями.

Керівництву навчального закладу вчинило правильно, вирішивши не приховувати ганебний випадок.

За такі дії найменшим покаранням для Бойка буде сувора догана, але не виключено, що йому доведеться покинути навчальний заклад, – запевнила нас директор школи Тетяна Остафійчук.

Залишається загадкою, що ж спонукало вчителя вищої категорії з 22-річним стажем, в якого теж підростає неповнолітній син, застосувати такі жорстокі методи виховання до 11-річного школяра

Джерело “Вечірній Кам’янець”

Автор: Алла Самойленко