Новини
Події

На Хмельниччині громада сама собі вибрала дільничного офіцера

Вперше в історії новоствореної поліції громада сама собі обрала кандидата на посаду дільничного офіцера поліції і направила його на конкурс. Ярослав Сівак повністю виправдав сподівання односельчан — пройшов усі випробування, 4-місячне навчання і повернувся до рідного села вже у формі.

У Наркевицькій об’єднаній територіальній громаді, що на Волочищині, тривалий час не було свого дільничного. Тож коли в Головному управлінні Національної поліції в області оголосили відбір на заміщення вакантних посад дільничних офіцерів поліції, громада сама обрала свого кандидата і відправила його на конкурс. Ярослав Сівак блискуче пройшов усі етапи відбору, 4-місячне навчання і вже приступив до роботи.

25-річний дільничний за своє життя встиг здобути юридичну освіту, попрацювати на заводі, в адвокатурі, місцевому музичному колективі і навіть побував на заробітках за кордоном. Коли ж громада висловила йому довіру і запропонувала стати дільничним — без вагань погодився.

Буду обслуговувати 16 сіл. Територія досить велика. Сподіваюсь, щовидадуть транспорт і забезпечать усім необхідним для належного виконання обов’язків, — говорить Ярослав.

На допомогу дільничному ініціативні члени громади об’єдналися і створили громадське формування. Тепер активісти разом із поліцейськими проводитимуть рейди по виявленню правопорушників та допомагатимуть в охороні публічного порядку під час масових заходів.

Сектор комунікації поліції
Хмельницької області
Відео — 5 канал
Автор: Адміністратор сайту