Новини
Суспільство

Хмельницькі школярі знайомилися з книжковою професією

У рамках співпраці з Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради, обласна універсальна наукова бібліотека взяла участь у реалізації проекту “80 днів навколо світу професій”, метою якого є активізація профорієнтаційної роботи в початковій школі шляхом включення інформації з різних сфер трудової діяльності людей представників міста Хмельницького. Впродовж березня працівники обласної наукової бібліотеки зустрічали у стінах своєї книгозбірні маленьких відвідувачів –  учнів 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста і провели для них цікаву мандрівку країною книжок. Передаючи учням любов до книги, бібліотекарі розповіли про шлях книги від видавництва до читача, про види документів та ресурси, які окрім книг є сьогодні в бібліотеці, де вони розміщені, яке їх призначення та як ними користуватися, поділилися специфікою роботи бібліотекаря та правилами користування бібліотекою.
Під час бібліографічного уроку “Цікавий світ бібліотеки” учні ознайомилися з історією створення книги, її структурою, переглянули різні типи книг, дізналися, що таке довідково-бібліографічний апарат бібліотеки та як ним користуватися; чому у великій бібліотеці декілька відділів та які процеси роботи вони виконують.
Відвідувачі мали можливість спробувати себе в ролі бібліотекаря: попрацювати за бібліотечною кафедрою, оформити читацький запит та формуляр читача, знайти книгу на полиці. Велику зацікавленість викликала мультимедійна вікторина “Книга – твій друг” та мультиплікаційний фільм “Бібліотека. Що там роблять діти?”.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко